Återhämtning för håret efter sommaren i fyra steg

Författare: Herbalife Nutrition
Kvinna tar hand om sitt hår under sommaren

Ser håret trist och glanslöst ut? Under sommaren utsätts håret för direkt solljus, klor och stylingprodukter som alla bidrar till slitage. Nu är det den perfekta tiden för att kickstarta din hårhälsa med lite detox:

 

Steg 1: Boka en klipptid

Ett säkert kort för att bli av med kluvna och torra hårtoppar efter sommaren. Oavsett om du bara toppar håret eller kapar av fem cm, så går du den där känslan av friskt hår som bara ett frisörbesök kan ge.

 

Steg 2: Tänk över dina hårtvättsrutiner

Tvätta dagligen eller mindre ofta? Det finns inget rätt eller fel svar, men du bör inte tvätta håret varje gång du duschar för att bevara hårets naturliga oljor. Det är det bästa tricket för ett återfuktat hår. Ge ditt hår näring med vårt stärkande Herbal Aloe schampo och balsam.

 

Steg 3: Styla varsamt

Hårfön, locktång och plattång skadar håret. Värmen gör att håret förlorar sin naturliga fukt och hårets struktur förstörs. Ditt hår kommer att tacka dig om du tar en paus från värmestyling. Om du måste styla, testa att använda lägre temperaturer och varsammare borstning och skydda håret med värmeskydd.

 

Steg 4: Håret mår bra av en balanserad kost

Glöm inte att hårets skick beror på vad du stoppar i dig. Se till att du äter en mångsidig och balanserad kost.