Din guide till träning under ledigheten

Författare: Herbalife Nutrition
Man tränar på sommarlovet

Julledigheten närmar sig och för många av oss betyder det god mat och avslappning i soffan. Även om du jobbat hårt på att upprätthålla träningen under året behöver du kanske lite extra motivation för att hålla igång över helgerna. Här är några tips för hur du håller dig aktiv mellan mysstunderna.

 

För dagbok 

Under helgerna glömmer vi ofta våra vanliga rutiner. Avsätt därför tid för några träningspass i dagboken. Glöm dock inte vilodagarna!

 

Umgås 

Julhelgen betyder ofta att man tillbringar tid med familj och vänner. Varför inte ta en klass tillsammans, ta en promenad eller en löptur eller planera en gruppaktivitet som cykling eller dans?

 

Var strategisk 

Har du en stor måltid framför dig? Planera in ett pass innan för att undvika att överäta. Om du dessutom kommer direkt från träningspasset är det lättare att göra hälsosamma val.

 

Förnya dina rutiner 

Nu är den perfekta tiden att lägga till något nytt till din träningsrutin. Googla några snabba HIIT-pass som du kan göra var som helst, eller sätt ihop ditt eget. Gå till simhallen istället för till gymmet. Eller testa något helt nytt - kanske får du upp ögonen för en ny aktivitet.

 

Se framåt 

Ägna den här tiden åt att sätta upp nya hälso- och träningsmål och tänk på hur du skulle kunna utmana dig själv i framtiden. Var specifik och realistisk. Och glöm inte att berömma dig själv för hur långt du kommit!