Fördelarna med utomhusträning

Författare: Herbalife Nutrition
Kvinna tränar utomhus

Lär dig mer om de emotionella fördelarna med utomhusträning och varför att vistas utomhus är bra för dig.

Även den mest ultramoderna gymanläggning slår inte utomhusträning 

Kanske har du uthärdat vinterträningen på gymmet. Eller så kanske du tappat motivationen, men är redo att återuppta goda rutiner igen. När du ändå är i farten, varför inte göra det utomhus i vår? 

Utomhusträning har stora hälsofördelar. Enligt experterna är utomhusträning revitaliserande och ger ökad energi och mentalt välbefinnande. Samtidigt motverkar det spänningar, oro, ilska och depression. * 

Det är också lättare att göra utomhusträning till en vana. Vi vet att träning frigör endorfiner, adrenalin, serotonin och dopamin. Denna “lyckococktail” ger oss en känsla av välbefinnande. I kombination med blå himmel och lantlig miljö blir det här en naturlig kick du vill ha mer av. Det hjälper dig att förbli motiverad, hålla dig till din rutin och nå dina mål. 

Men vi har inte alla tillgång till träningsvänlig natur utanför dörren. Och vårvädret är inte alltid perfekt. Så om du inte kan ta dig utomhus är även inomhusaktivitet bra för både kropp och knopp. Varför inte fräscha upp rutinen med nya träningsmoment, ny utrustning eller testa en sport du aldrig provat förut? 

 

* National Center for Biotechnology Information, “Does participating in physical activity in outdoor natural environments have a greater effect on physical and mental wellbeing than physical activity indoors? A systematic review.”