Fyra hudvårdstips för män

Författare: Herbalife Nutrition
Man tvättar ansiktet under sin hudvårdsrutin

Så hur ser mannens dagliga hudvårdsrutin ut?

 

Använd ansiktsrengöring

Du är kanske van vid att använda en vanlig tvål till ansiktet men det är inte speciellt bra för huden. Vanlig tvål kan innehålla starka rengörande medel som inte är avsedda för ansiktet, kan störa hudens pH-balans och avlägsna de skyddande hudfetterna. Välj istället en ansiktsrengöring som tar bort överskottsfett, rengör på djupet och tar bort smuts, fett och svett samtidigt som den återfuktar. Håll utkik efter sammansättningar som saknar sulfater och parabener men som innehåller vitaminer och aloe vera som ger extra återfuktning.

 

Börja exfoliera

Eftersom den manliga huden är tjockare än den kvinnliga är det viktigt att exfoliera – som man, kan du göra detta oftare än kvinnor. Skrubba bort döda hudceller regelbundet för att rengöra porerna och minska förekomsten av vita och svarta pormaskar.

 

Strunta i aftershave

De flesta aftershaveprodukter innehåller alkohol, det är det som sticker och bränner på huden efter rakningen. Strunta i sådana irriterande produkter – de är inte bra för huden. De kan leda till att det samlas en massa döda hudceller som gör att hårstråna fastnar i huden, och det leder till inåtväxande hårstrån och irritation. Investera i ett ansiktsvatten som är alkoholfritt och som ger huden lindring efter rakningen.

 

Använd solskydd

Det är extra viktigt för män att applicera en produkt som innehåller solskydd varje dag. Män är ofta utomhus längre än kvinnor och exponeras mer för miljöfaktorer. Risken för oavsiktlig solexponering finns också – du kanske går en runda med hunden, jobbar lite i trädgården eller sitter i bilen (solens strålar kan tränga igenom glas). Därför är det en god idé för män att använda återfuktande hudkräm som har SPF 30 solskyddsfaktor för att motverka ålderstecken.

 

VISSTE DU DET HÄR?

Herbalife Skin Skyddande fuktkräm SPF 30 ger långtidsverkande återfuktning som gör huden slät och mjuk, samtidigt som den ger bredspektrigt skydd mot UVA-/UVB-strålning.