Ge nyårslöftena en ny chans

Författare: Herbalife Nutrition
Kvinna stretchar armarna efter utomhusträning

Nyårslöften. Vi avlägger dem. Vi bryter dem. Tricket för att ha “ditt nya jag” i fokus året runt är att minnas fabeln haren och sköldpaddan... och vem som vann racet.

Om du planerat att komma i form och tappar fokus - oroa dig inte. Det kan hända den bäste. Februari är den perfekta tiden att ta itu med dina löften om ett hälsosammare liv. Januaridepressionen har lagt sig, dagarna blir (sakta) ljusare och det är dags att fokusera på nytt.

Att hitta motivationen igen kan vara lättare sagt än gjort. Det viktiga är att du inte är hård mot dig själv om du inte lyckas. En sund livsstil håller livet ut och du har tid. Ta det långsamt och stabilt - precis som sköldpaddan. Du klarar det här.

 

Här är våra 9 tips som hjälper dig att hålla dina löften

  1. Vad realistisk. Stora livsstilsförändringar är svåra, små är enkla att genomföra. Se över dina löften på nytt. Gör ändringar om du behöver. Små justeringar kan göra stor skillnad.
  2. Ha en plan. Nyårslöften är bra. Men du behöver en plan för att fokusera på dina mål i din hektiska vardag.
  3. För dagbok. Spåra dina framsteg, för en mat- eller träningsdagbok eller märk ut dina träningsdagar i kalendern. Du kommer att få en kick av att se vad du klarat av.
  4. Skaffa en träningskompis. Få med dig en vän eller familjemedlem med liknande mål. Lite moraliskt stöd och hälsosam konkurrens kan göra underverk och få dig att hålla igång.
  5. Fira dina framgångar. Belöna dig för alla dina framgångar - oavsett storlek. Det kan handla om en sockerfri vecka, en liten viktnedgång eller ett bra träningspass.
  6. Ät frukost. Ja, det är fortfarande dagens viktigaste mål. En näringsrik frukost gör att du håller dig mätt längre. Välj hälsosamma mellanmål om du känner dig hungrig.
  7. Drick vatten. Oavsett om du vill hålla koll på vikten eller tränar är det alltid viktigt att ha ett bra vätskeintag. Förväxla inte hunger och törst - det är lätt hänt.
  8. Lär av dina misstag. Om du fuskat, försök att ta reda på varför och fundera över hur du kan undvika det nästa gång.
  9. Kom ihåg dina skäl. När du känner dig orkeslös, kom ihåg varför du började. Skriv ner dina löften och gå igenom dem på nytt när motivationen tryter.