Artiklar

  • Artiklar
  • Recept
  • Protein Bake Mix recept

Hälsofällan som 4 av 10 svenskar faller i – är du en av dem?

Författare: Herbalife Nutrition
Familje_frukost

76 procent av svenskarna anser att det är hälsosamt att äta frukost, ändå är det 40 procent som inte äter frukost. Dålig aptit och tidsbrist på morgonen står i vägen för många svenskar att få i sig dagens viktigaste måltid. En bov i dramat är jämställdheten – nästan varannan kvinna upplever att de har huvudansvaret på morgonen och därför inte hinner äta frukost. Vår senaste undersökning gör en djupdykning i svenska frukostvanor.

Skapa goda vanor genom enkla metoder

Var fjärde svensk vill äta frukost men känner att de inte hinner. Här kommer lite tips för att hjälpa dig att få i dig dagens viktigaste måltid: Planera mera! Genom lite tankekraft och förberedelser kan du se till att få i dig något på morgonen – en smoothie, kokta ägg eller en smörgås. Skapa egna rutiner utifrån vad som känns bäst själv – det finns inga rätt eller fel. Grundregeln är att i alla fall få i sig något, så du kan starta dagen på bästa sätt!

Ställ krav på din partner och dela på sysslorna

Bara 1 av 4 svenska män anser att det är deras ansvar att klä på barnen på morgonen. För kvinnor är siffran nästan dubbelt så hög. Det kan vara en anledning till att kvinnor inte hinner äta frukost och här borde fler ställa krav på sin partner att dela jämställt på hemarbetet.

Trots att kvinnor är mer upptagna på morgonen med ansvar för frukost, påklädning och så vidare är det fler män som hoppar över frukosten. Är du en av dem? Då kanske det är dags att ni tar ett snack hemma om hur ni ska dela mer på ansvaret på morgonen och hjälpa varandra att hinna äta frukost.

Frukost på sängen – annars får det vara säger vissa män

Trots att året är 2022 lever en del gamla normer kvar. Exempelvis finns det fortfarande en del män som säger de inte äter frukost eftersom den inte serveras i sängen. Sorry för att göra er besvikna men ingen kan faktiskt förvänta sig att få maten serverad i sängen, om man inte fyller år såklart?

Svenska chefer bättre än norska

Vår undersökning visar också att svenskarna utklassar norrmännen, i alla fall när det kommer till att få frukost på jobbet. Men bara 13 procent av svenska kvinnor uppger att de får frukost på jobbet. Att erbjuda frukost kan lösas på flera kreativa sätt, kanske kan ni börja med frukostmöten? Det blir ingen jättekostnad, men ger däremot mätta och belåtna anställda som också gynnar arbetsgivaren.

Svenskarnas morgonrutiner

Ansvar

Kvinnor

Män

Göra frukost

48%

40%

Städa undan efter frukost

52%

42%

Göra matlåda

45%

23%

Klä på barnen

41%

26%