Näringstips inför sommaren

Författare: Herbalife Nutrition
Skål med hälsosam sallad för sommarrätter

Klockorna ställs framåt, kvällarna blir ljusare och vi äter lättare måltider! Nu när sommaren är i antåg är det ett bra tillfälle att rensa bort skräpmaten och släppa loss kreativiteten med fräscha sallader, frukt och grönt. 

Visst går det att köpa frukt och grönt året runt, men inget går upp mot en kost bestående av fräscha, lokalt odlade grönsaker. Du bidrar även till en hållbar konsumtion genom att utesluta livsmedel som transporteras långa sträckor. 

Varför inte byta ut vinterns ugnsbakade potatis mot säsongens grönsaker som blomkål och broccoli? För salladsälskare finns salladslök och senapskål som plockas i maj månad. För efterrättsälskaren är rabarberpaj en riktig delikatess! 

Du kan även äta lättare genom att byta ut rött kött mot fågel och fisk för ett hälsosamt tillbehör till dina vår- och sommarsallader. 

När temperaturen stiger och du känner dig mindre hungrig är det extra viktigt att dricka vatten. Det rekommenderade intaget är 6 till 8 glas per dag. Vatten, lättmjölk och sockerfria drycker är bra alternativ, men varför inte ta fram mixern? Vårens frukter är perfekta för att skapa goda juicer och smoothies.