Artiklar

  • Artiklar
  • Recept
  • Protein Bake Mix recept

Så tar du bäst hand om vardagshälsan!

Författare: Herbalife Nutrition
Young woman jogging outdoors on bridge. Concept of healthy lifestyle.

Den onda cirkeln gör att många svenskar (1 av 3) är oroliga för sin egen vardagshälsa, vilket skapar onödig stress i vardagen. Dessutom är vi inte bara oroliga för oss själva, utan även för vår partner. Så många som 14 procent av svenskarna misstänker att deras partner gömmer måltider och äter i smyg. Det blir extra lustigt eftersom 14 procent av svenskar erkänner att de faktiskt gömmer måltider för sin partner, vilket tyder på att det kan ligga en viss sanning i denna misstanke.

Lösningen? Tänk på att många andra är i samma sits och försök att ha en öppen dialog med din partner om kosten och hälsan för att tillsammans kunna hitta gemensamma sunda vanor.

Skapa goda vanor genom enkla metoder
Kosthållningen är däremot inte det enda problemet i vår vardag. Vi använder också olika ursäkter för att hoppa över träningen i vardagen. För lite tid, för dåligt väder och för lite energi är de vanligaste ursäkterna för att skippa träningen.

Det är förståeligt att det kan kännas svårt att få motion efter jobbet och kanske har du barn som behöver hjälp med läxor ovanpå allt annat, men en liten promenad eller några snabba övningar på vardagsrumsgolvet gör ofta susen.

Du kan också försöka tänka på små saker i vardagen som ger dig lite träning här och där. Bland annat väljer 6 av 10 svenskar olika sorters transporter i vardagen för sträckor man faktiskt skulle kunna gå. Ett första steg kan vara att faktiskt gå dessa sträckor. Med några enkla tips kan brist på rutin vändas till något positivt.

Men med några enkla knep kan dessa dåliga rutiner vändas till något positivt!

Våra tips på nya vanor och vägen dit
1.     De små stegen:
Kanske hinner du inte träna efter jobbet pga mycket jobb, läxläsning eller andra måsten i livet. Försök att hitta enkla träningsformer runt livspusslet som t.ex kortare promenader. Detta gör under i det långa (och korta) loppet!

2.     Identifiera dina vardagssysslor som kan bli träning:
Kanske tar du bilen, pendeltåget eller bussen till jobbet eller dagis? Kan du göra en promenad eller cykeltur av dina sysslor gör du också träning av din vardag!

3.     Planera mera:
Hitta de lägst hängande frukterna för både träning och kost som kan förbättras. Ta trappan, förbered en shake på morgonen som ett snabbare och nyttigare alternativ till en bakelse.
 

Detta är planerna svenskarna har för att förbättra vardagshälsan

-       Försöka att vara mer fysiskt aktiv 61 %

-       Försöka att äta hälsosammare 50 %

-       Öka antalet steg jag tar 39 %

-       Lägga upp en träningsplan 24 %

-       Lägga upp en kostplan 21 %

-       Dricka mindre alkohol 14 %

-       Registrera mig på en träningsanläggning 13 %

-       Använda måltidsersättningsprodukter 5 %