Tips för hälsosam hud

Författare: Herbalife Nutrition
Kvinna applicerar en Herbalife SKIN-produkt under sin hudvårdsrutin

Behåll hudens hälsosamma lyster med små ändringar i din dagliga rutin. Här är våra bästa tips för en strålande hy.

 

Arbetsmyra

Det kanske inte är just huden som är en arbetsmyra, det handlar mer om de många timmar som tillbringas på kontoret. Du sitter förmodligen inomhus och utsätts för varm luft och luftkonditionering hela dagen. Det du behöver är frisk utomhusluft som får din hud att stråla. Miljöpåverkan samt den stress som pendling, möten och deadlines innebär, kan leda till trist och livlös hud.

Det är därför viktigt att ge din hud (och dig själv) en välförtjänt paus. Se till att få frisk luft, ta pauser från datorskärmen och se till att du smörjer huden med massor av återfuktande kräm för att hålla den återfuktad och skyddad. 

 

Hur rengöring är vägen till en sund hy

Rengör huden två gånger om dagen: varje morgon och kväll innan du lägger dig. Bara för att huden ser ren ut, är den inte det. Det finns stor risk att huden är täckt med osynliga orenheter som kan skada den. Dem måste vi bli av med.

Undvik att tvätta med vanlig tvål. Använd istället skonsamma rengöringsprodukter för ansiktet som är speciellt framställda för just din hudtyp.

Torka aldrig ansiktet med den vanliga handduken. Är handduken inte helt ren kan du överföra bakterier till ditt rena ansikte. Testa genom att lukta på den. Luktar handduken inte som om den kom direkt från linneskåpet kan det vara en god idé att byta den.

Skölj bara huden med ljummet vatten, varken för varmt eller för kallt vatten är bra. Extrema temperaturer kan irritera huden och skada den.

Exfoliera huden minst en gång i veckan. En skonsam exfoliering avlägsnar döda hudceller, vilket ger lenare och klarare hy.

Se till att hitta en skrubb som passar din hudtyp, precis som när du väljer rengöringsprodukt.

Unna dig en ansiktsbehandling ibland. Precis som du går till tandläkaren och rengör tänderna, behöver även huden en djuprengöring. Hur ofta du behöver en ansiktsbehandling beror på din hudtyp. Diskutera med din hudterapeut för att avgöra hur ofta du behöver en djuprengöring.

Var försiktig när du rengör hyn kring ögonen. Hudlagret kring ögat är det tunnaste på kroppen, så var extra varsam här.

 

Applicera produkterna i rätt ordning.

Varje hudvårdsrutin har steg som bör följas i rätt ordning för att få bästa resultat. Det är viktigt att följa anvisningarna och att applicera produkterna så som det anges. Rengöring är det första steget, följt av ansiktsvatten, serum och återfuktning. Applicerar du produkterna i fel ordning kan du till och med få negativ effekt eller ingen effekt alls. Serum har exempelvis förmågan att tränga djupare ner i huden än fuktkrämer och måste alltså appliceras först. Applicerar du serumet över fuktkrämen kan det inte tränga ner i huden och göra sitt jobb. Applicera därför i rätt ordning för att undgå en negativ reaktion. 

Nästa gång du ser dig i spegeln och inte är nöjd med vad du ser, kom ihåg dessa enkla steg. Testa och se om du upplever en förändring. Du måste ta hand om huden så att den kan ta hand om dig. Kom ihåg att frisk hud är vackrast. 

 

Försumma inte kosten

De flesta av oss känner säkert till hur viktigt det är att ha en hälsosam kost. Ett gott näringsintag är bra för hela kroppen och hjälper oss både att se bra ut och må bra. Huden är en direkt avspegling av allt som sker inuti kroppen. 

Har du inte ett gott näringsintag kommer de negativa spåren efter detta att kunna ses på huden. Din hud kommer att sakna den där sunda lystern som vi alla vill ha. Allt du stoppar i munnen kan påverka hudens utseende.