Artiklar      

  • Artiklar
  • Protein Bake Mix recept
  • Recept

Vi väljer mobilen före frukosten

Författare: Herbalife Nutrition
Young girl smiling using blue mobile phone holding coffee painted finger nails at home in kitchen wearing pyjamas

I Sverige tycker vi att frukosten är viktig, samtidigt som vi spenderar upp mot två timmar av morgonen på mobilen istället för att äta.
De flesta svenskar vill äta frukost på morgonen. Samtidigt uppger en av sju personer att de hellre sitter med mobilen än äter frukost och så många som fyra av tio personer spenderar upp mot två timmar med mobilen på morgonen. Det visar en undersökning från Herbalife Nutrition utförd av YouGov.

Mobilen är dock inte det enda som stoppar frukosten. Vi skyller även på att vi har ont om tid, är för trötta och inte har någon aptit. Vissa tror dessutom att de kan gå ner i vikt genom att skippa dagens första måltid, men motsatsen kan lätt hända om du blir hungrigare senare under dagen!

Ohälsosamma frukostar visar sig också vara ett problematiskt fenomen, men överlag äter svenskar nyttig frukost när vi väl väljer bort mobilen!

Så vad äter vi till frukost när vi väl äter?
-       Mackor 57 %
-       Ägg 38 %
-       Havregrynsgröt 31 %
-       Yoghurt 39 %
-       Knäckebröd 29 %
-       Flingor 30 %
-       Frukt 23 %
-       Smoothie/shake 12 %
-       Kakor, bullar, muffins eller korv 9 %
-       Proteinbarer 2 %

Om undersökningen
1Den senaste undersökningen är genomförd i januari 2021 av YouGov för Herbalife Nutrition. Den är genomförd i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland, med ett representativt urval mellan 18 och 74 år. Undersökningen syftar till att avslöja attityder och vanor i samband med motion och kost. Den hade 4161 respondenter i Norden, och 1028 respondenter i Sverige och är därför representativ i de flesta länen.