Denna webbplats och innehållet på den har utvecklats och gjorts tillgängliga endast för att tillhandahålla pedagogisk information och får inte behandlas eller ses som marknadsföringsmaterial. Uttalandena på webbplatsen har inte utvärderats av något regleringsorgan. Informationen om fördelar är specifikt kopplad till relaterade ingredienser och har bevisats och stöds av vetenskaplig bevis och forskning. Innehållet på denna webbplats får inte hyperlänkas till, kopieras, reproduceras eller på annat sätt distribueras, helt eller delvis. Inga åtgärder bör vidtas beroende på innehållet.

EPICOR®, HAR I STUDIER VISAT SIG STÖTTA IMMUNFÖRSVARET

Till skillnad från andra vitamintillskott eller ingredienser, så är EpiCor® en kosttillskottsingrediens inom hälsokost som kliniskt har visat sig stötta ett starkt immunförsvar. När EpiCor® tas dagligen, hjälper det personen att leva en hälsosammare livsstil genom att stötta immunförsvaret, en normal näsfunktion och även en balanserad tarmflora..

VIKTIGA FÖRDELAR

IMMUNHÄLSAN

Totalt sex publicerade kliniska studier på människa visar att EpiCor stöttar immunhälsan. Detta inkluderar två publicerade kliniska prövningar på människa under vintern, en publicerad klinisk prövning på människa under våren och två ytterligare publicerade prövningar på människa gällande immunmodulatorer som visar EpiCor®s immunbalanserande effekt.

SUPPORT FÖR TARMFLORAN

En publicerad randomiserad dubbelblind placebokontrollerad klinisk prövning på människa med 80 försökspersoner över en 6-veckorsperiod gjordes för att visa att EpiCor® kan balansera tarmfloran. Två publicerade prövningar gällande matsmältningsmodeller har också gjorts, som visar att EpiCor® stöttar tarmfloran.

IMMUNSUPPORT PÅ VÅREN

En publicerad randomiserad dubbelblind placebokontrollerad klinisk prövning på människa med 96 försökspersoner gjordes över en 12-veckorsperiod för att visa att EpiCor® stöttar immunförsvaret och normal näsfunktion på våren.

IMMUNSUPPORT PÅ VINTERN

Två publicerade randomiserade dubbelblinda placebokontrollerade kliniska prövningar på människa med 116 försökspersoner gjordes under en 12-veckorsperiod för att visa att EpiCor® stöttar immunförsvaret under de svåra vintermånaderna.

KLINISK FORSKNING

Alla forskningsstudier är inte lika noggranna. Varumärket EpiCor® är byggt på mer än 75 års vetenskap och forskning inom teknologi för hälsa och välbefinnande. Vi gör allt vi kan för att möta eller överträffa statliga föreskrifter och industristandard gällande säkerhet och prestanda. EpiCor®-studier inkluderar: sju publicerade prekliniska studier & åtta publicerade kliniska prövningar på människa (1-15).

VAD ÄR EPICOR®?

EpiCor® är världens ledande ingrediens inom fermenterad hälsokost. EpiCor® med torkad jästfermentat är en postbiotisk ingrediens tillverkad med bagerijäst (saccharomyces cerevisiae) vilken går igenom en jäs- och torkprocess som är en välbevarad affärshemlighet. Fler än ett dussin studier visar att EpiCor® jästfermentat har fördelar för immun- och maghälsan.

Daglig behandling med EpiCor® resulterar i att personer får fler friska dagar. EpiCor® är koscher, glutenfritt, icke-GMO-projektverifierat, fritt från BSE & TSE och är ett veganskt kosttillskott för immunförsvaret.

VANLIGA FRÅGOR

Q1: Vad särskiljer EpiCor® från andra ingredienser för immunförsvaret?

EpiCor® är en världsunik kliniskt testad ingrediens inom fermenterad hälsokost med 15 publicerade studier. Kliniska och prekliniska studier på människa visar att EpiCor stöttar immunhälsan och tarmfloran.

Q2: Bör EpiCor® tas året runt?

Vårt immunförsvar utsätts för prövningar dagligen, inte bara under vissa tider på året. EpiCor® är ett tryggt och naturlig sätt att stötta immunförsvaret och mag-tarmhälsan varje dag.

Q3: Bör EpiCor® tas tillsammans med måltider eller mellan måltider?

EpiCor® leder inte till magbesvär som vissa andra ingredienser. EpiCor® kan tas under eller efter måltid, när som helst på dagen, och i flera doser. Under våra kliniska prövningar på människa, tog försökspersonerna EpiCor® så snart de vaknat på morgonen.

Q4: Innehåller EpiCor® vete, gluten, korn, råg eller havre?

EpiCor® innehåller inte vete, gluten, korn, råg eller havre.

Q5: Innehåller EpiCor® jäst?

En av startingredienserna i EpiCor® är jäst, så efter fermenteringsprocessen innehåller EpiCor® en del välgörande inaktiv jäst. Liksom andra fermenterade produkter som öl, vin, bröd eller yoghurt är slutprodukten väldigt annorlunda jämfört med startingredienserna.

Q6: Har EpiCor® några biverkningar?

EpiCor® har noggrant säkerhetstestats. Inte ett enda fall av negativa biverkningar har setts i alla tester och studier som gjorts. Som gäller för alla kosttillskott, så bör du tala med din hälso- och sjukvårdspersonal om hur eventuella kosttillskott kan komma att påverka din hälsa.

LISTA AV PUBLICERADE STUDIER

  1. Schauss, A. G.; Vodjani, A., Discovery of edible fermentation product with unusual immune enhancing properties in humans. FASEB J 200620 (4), A143. [Online reference: https://www.fasebj.org/doi/abs/10.1096/fasebj.20.4.A143-c]
  2. Jensen, G. S.,  et al. An anti-inflammatory immunogen from yeast culture induces activation and alters chemokine receptor expression on human natural killer cells and B lymphocytes in vitro. Nutrition Research 200727, 327-335. [Online reference: https://www.researchgate.net/publication/257104459]
  3. Moyad, M. A.,  et al. Effects of a modified yeast supplement on cold/flu symptoms. Urol Nurs 2008, 28 (1), 50-5. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18335698]
  4. Jensen, G. S.,  et al. A double-blind placebo-controlled, randomized pilot study: consumption of a high-metabolite immunogen from yeast culture has beneficial effects on erythrocyte health and mucosal immune protection in healthy subjects.  Open Nutr J 20082, 68-75. [Online reference: https://www.embriahealth.com/media/cms/The_Open_Nutrition_Journal_F930A1A39680D.pdf]
  5. Honzel, D,  et al. Comparison of chemical and cell-based antioxidant methods for evaluation of foods and natural products: generating multifaceted data by parallel testing using erythrocytes and polymorphonuclear cells. J Agric Food Chem 2008, 56 (18), 8319-25. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6498863]
  6. Moyad, M. A., et al. Immunogenic yeast-based fermentation product reduces allergic rhinitis-induced nasal congestion: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Adv Ther 2009, 26 (8), 795-804. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  7. Moyad, M. A., et all.  Immunogenic yeast-based fermentate for cold/flu-like symptoms in nonvaccinated individuals. J Altern Complement Med 2010, 16 (2), 213-8. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  8. Jensen, G. S., et al.  Antioxidant bioavailability and rapid immune-modulating effects after consumption of a single acute dose of a high-metabolite yeast immunogen: results of a placebo-controlled double-blinded crossover pilot study. J Med Food 2010, 14, 1002–1010. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19672568]
  9. Evans, M., et all.  A dried yeast fermentate prevents and reduces inflammation in two separate experimental immune models. Evid Based Complement Alternat Med 2012, 2012, 7. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3328167]
  10. Possemiers, S., et al.  A dried yeast fermentate selectively modulates both the luminal and mucosal gut microbiota and protects against inflammation, as studied in an integrated in vitro approach. J Agric Food Chem 2013, 61 (39), 9380-9392. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24006902]
  11. Marzorati, M., et al.  The HMI module: a new tool to study the Host-Microbiota Interaction in the human gastrointestinal tract in vitro. BMC Microbiol 2014, 14 (1), 133. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4039060/]
  12. Jensen, G. S., et all.  Anti-inflammatory properties of a dried fermentate in vitro and in vivo. J Med Food 2014, 18(3), 378-84. [Online reference: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25105458]
  13. Durcray, H.A.G., et al.  Mitigation of heat stress-related complications by a yeast fermentate product. Jl  Therm Bio 2016, 60,26–32. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27503713]
  14. Pinheiro, I., et al. .A yeast fermentate improves gastrointestinal discomfort and constipation by modulation of the gut microbiome: results from a randomized double-blind placebo-controlled pilot trial. BMC Complement Altern Med 2017, 17 (1), 441. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5584023/]
  15. Ducray, H.A.G., et al.  Yeast fermentate prebiotic improves intestinal barrier integrity during heat stress by modulation of the gut microbiota in rats.  J  Appl Microbiol 2019, 127, 1192—1206. [Online reference: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31230390]