Mördegskakor

Författare: Herbalife Nutrition
Vår mest mångsidiga produkt, Protein Bake Mix är en färdigblandningsprodukt som tillför protein, fibrer och mineraler till dina favoritrecept.

Med Protein Bake Mix är möjligheterna oändliga. Det ger dig alt du kan tänkas behöva, oavsett om du är sugen på något sött eller salt. Varför inte prova den här goda mördegskakan? 

Antal portioner: 8
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser:
  • 96 g Protein Bake Mix
  • 112 g Protein Drink Mix
  • 50 g fullkornsmjöl, plus extra till bakbordet
  • 100g margarin med låg fetthalt [lättare Flora], smält
  • 70 ml mellanmjölk
Gör så här:

Utrustning

  • 20 cm rund ugnsform

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 170 °C och klä bottnen med bakplåtspapper. Blanda Protein Bake Mix, Protein Drink Mix och mjöl i en stor skål. Blanda i det smälta margarinet, rör sedan i lite av mjölken i taget. Använd händerna för att få ihop blandningen till en deg, det ska ta ungefär en minut. Degen ska vara fast men klibbig.
  2. Lägg degen i den förberedda formen och doppa en metallsked i en liten kopp med vatten eller mjölk och använd den för att släta ut degen så att den fyller ut hela formen. Mjöla piggarna på en gaffel och tryck ned dem i degen för att få till fördjupningar som bildar ett mönster runt kakans kant. Skåra fyra linjer som med jämna mellanrum löper från ena sidan av formen till den andra så att du har åtta trianglar. Nagga degen med en gaffel inuti trianglarna för att få till ett prickmönster.
  3. Grädda längst ned i ugnen i 15–20 minuter tills kakan är gyllene och låt den sedan svalna i formen. Ta kakan ur formen och skär upp den längs de skårade linjerna så att du får triangelformade kakbitar.   
Näringsämnen per portion:
Per portion

 

Energi (kcal) Fett (g) Kolhydrater (g) Fiber (g) Protein (g)

Per portion

158

6,0

12,1

1,7

13,7

Fett, varav mättat fett (g) : 1,4
Kolhydrater, varav sockerarter (g): 1,0
Salt (g) : 0,8

*Våra produkter ger endast de angivna näringsmässiga fördelarna när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att om en Herbalife Nutrition-produkt används i ett recept där ingredienserna värm upp kan vissa vitaminhalter i den färdiga rätten minska i jämförelse med etikettvärdet.