Munkar

Författare: Herbalife Nutrition
Vår mest mångsidiga produkt, Protein Bake Mix är en färdigblandningsprodukt som tillför protein, fibrer och mineraler till dina favoritrecept.

Med Protein Bake Mix är möjligheterna oändliga. Det ger dig alt du kan tänkas behöva, oavsett om du är sugen på något sött eller salt. Varför inte prova att göra egna fluffiga munkar? 

Antal portioner: 4
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Ingredienser:
 • 1 ägg
 • 2 tsk vatten
 • 1 tsk vaniljessens
 • 48 g Protein Bake Mix
 • 40 g vetemjöl, plus extra för utbakning
 • olivolja med låg fetthalt, gärna spray
Gör så här:

Utrustning:

 • Kakstansar på 7 och 3 cm
 • Air fryer

Gör så här:

 1. Förvärm fritösen om den aktuella modellen kräver det. Vispa ihop ägg, vatten och vaniljessens i en kanna, häll sedan Protein Bake Mix och mjölet i en stor skål och rör ned äggblandningen tills allt är ordentligt blandat.
 2. Pudra en ren yta med mjöl och häll ut degen på den. Mjöla degen och kavla den till 2 cm tjocklek med mjölad kavel. Använd sedan 7 cm-stansarna för att ta ut tre stora cirklar. Använd den mindre stansen för att ta ut ett litet hål i mitten av varje cirkel så att de blir munkformade (runda cirklar).
 3. Samla ihop degen från de utstansade hålen och kavla ut till en cirka 7 cm stor cirkel. Stansa ut en cirkel med hjälp av den större stansen och sedan ett hål med den mindre stansen.
 4. Spraya (eller pensla) dina munkar på varje sida med olivolja och lägg dem i air fryer-korgen med ca 2 cm mellanrum. Grädda i 5 minuter på 175 °C, tills de är gyllenbruna och har ökat i volym. Låt svalna något innan servering.
Näringsämnen per portion:
Per portion

 

Energi (kcal) Fett (g) Kolhydrater (g) Fiber (g) Protein (g)

Per portion

102

2,6

12,1

1,2

7,8

Fett, varav mättat fett (g) : 0,8
Kolhydrater, varav sockerarter (g): 0,4
Salt (g) : 0,0

*Våra produkter ger endast de angivna näringsmässiga fördelarna när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att om en Herbalife Nutrition-produkt används i ett recept där ingredienserna värm upp kan vissa vitaminhalter i den färdiga rätten minska i jämförelse med etikettvärdet.