Muffins med soltorkade tomater och rostad paprika

Författare: Herbalife Nutrition
Snabbt muffinsrecept med tomat och rostad paprika
Antal portioner: 12
Ingredienser:
  • 75 g ekologiskt vetemjöl special
  • 75 g havregryn
  • 1 portion (28 g) Protein Drink Mix (PDM)
  • 2 portioner (64 g) Gourmet Tomatsoppa
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 rågad msk hackad gräslök
  • 100 g riven ost, t.ex. cheddar
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 stora ägg
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • 100 g blandade soltorkade tomater och rostad paprika, hackat
Gör så här:
  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. Placera muffinsformarna i en muffinsplåt med 12 fördjupningar.    
  3. Blanda mjöl, havregryn, PDM, Gourmet tomatsoppa, bakpulver, hackad gräslök, riven ost, peppar och salt i en skål. 
  4. I en annan skål, vispa upp de två äggen och blanda i olivolja, vatten, hackade soltorkade tomater och paprika. 
  5. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll sedan i de blöta ingredienserna. Blanda försiktigt tills du har en deg. 
  6. Fyll de 12 muffinsformarna med hjälp av en matsked och ställ i mitten av den förvärmda ugnen. Grädda i 23-25 minuter tills dina muffins är fluffiga, gyllene och tillagade hela vägen igenom. Ta ut och låt svalna något innan servering. 

Tips: Istället för gräslök kan du använda 2 tsk hackad timjan eller rosmarin för variation.

Näringsämnen per portion:
Energi (kcal) Fett (g) Kolhydrater (g) Sockerarter (g) Fiber (g) Protein (g)
Per portion 171 9 12 2 2 9

* Våra produkter ger de angivna näringsmässiga fördelarna endast när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att när en produkt från Herbalife Nutrition används i ett recept som kräver uppvärmning kan en del vitaminnivåer i den färdiga produkten sjunka i jämförelse med värdena som anges på etiketten.