Banankaka

  • Artiklar
  • Recept
  • Protein Bake Mix recept

Banankaka

Författare: Herbalife Nutrition
Banana Bread

Med Protein Bake Mix är möjligheterna oändliga. Det ger dig alt du kan tänkas behöva, oavsett om du är sugen på något sött eller salt. Varför inte prova den här läckra banankakan?

Portioner: 8

Tillagning: 45 minuter

Ingredienser:
  • 96 g (4 portioner) Herbalife Nutrition Protein Bake Mix
  • 104 g (4 portioner) Herbalife Nutrition F1 Banana Cream
  • 140 ml mellanmjölk
  • 100 g margarin med låg fetthalt
  • 1 banan (ca 95 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk kokossocker
Gör så här:

Utrustning

  • 500 g limpform i silikon eller med non stick-beläggning

 

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 150 °C. Blanda Protein Bake Mix, F1 Banana cream, mjölk och margarin i en stor skål. Halvera bananen. Skär den ena halvan i tunna skivor och lägg undan. Mosa den andra halvan och lägg i skålen.
  2. Rör ned kokossocker och häll över smeten i formen. Släta ut toppen med en spatel och se till att smeten fyller formen. Lägg de sparade bananskivorna ovanpå kakan och grädda i 45-55 minuter tills ytan är gyllenbrun och mitten är genomgräddad. Testa genom att sticka in en tandpetare mitt i kakan. Den ska komma ut torr när kakan är klar. Servera!

 

Näringsvärde per portion

 

 

Energi (kcal)           

 

Fett (g)

Kolhydrater (g) 

 

Fiber (g)

Protein (g)

Per portion

183

8,2

15,2

3,2

11,5

 

Fett, varav mättat fett (g) : 2,3

Kolhydrater, varav sockerarter (g): 11,0

Salt (g) : 0,7


*Våra produkter ger endast de angivna näringsmässiga fördelarna när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att om en Herbalife Nutrition-produkt används i ett recept där ingredienserna värm upp kan vissa vitaminhalter i den färdiga rätten minska i jämförelse med etikettvärdet.