Antal portioner: 2 Förberedelser: 15 minuter Tillagningstid: 15 minuter
Ingredienser:
48 g Protein Bake Mix
3 g snabbverkande torrjäst
35 ml mellanmjölk
20 g vetemjöl/vetemjöl special till utbakning (eller glutenfritt alternativ)
2 msk passerade tomater
4 färska basilikablad
30 g riven mozzarella med låg fetthalt, i tunna skivor
1/4 (80 g) zucchini, hackad
4 oliver, skivade
20 g majs
havssalt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda Protein Bake Mix och jäst i en stor skål. Värm mjölken i en kopp i mikron i 10 sekunder eller tills den nått rumstemperatur. Blanda mjölken i de torra ingredienserna och rör om i 1 minut. Skrapa ner blandningen till en enda hög med en spatel. Täck skålen med en lufttät folie och låt den stå på en varm plats i 1 timme.
Förvärm ugnen till 200 °C och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pudra en ren arbetsyta med mjöl och lägg ut degen på den. Dela degen i två lika stora bitar och rulla till bollar med händerna. Kavla ut bollarna till cirklar på ca 10 cm med mjölad kavel. Pudra över mer mjöl om det behövs. Lägg cirklarna på bakplåtspappret.
Lägg en matsked passerade tomater på varje pizza och sprid ut den med baksidan på en sked. Riv basilikan i mindre bitar och strö den ovanpå. Krydda med salt och peppar. Toppa varje pizza med mozzarella, zucchini, oliver och majs. Grädda i 10–15 minuter, tills pizzan är gyllene och osten smält. Servera direkt eller låt svalna och ät kall.
Energi (kcal)
Fett (g)
Kolhydrater (g)
Fiber (g)
Protein (g)
Per portion
190
5,1
18,7
2,8
17,0
Fett, varav mättat fett (g) : 2,1
Kolhydrater, varav sockerarter (g): 2,4
Salt (g) : 0,4
Näringsämnen per portion:
Per portion
*Våra produkter ger endast de angivna näringsmässiga fördelarna när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att om en Herbalife Nutrition-produkt används i ett recept där ingredienserna värm upp kan vissa vitaminhalter i den färdiga rätten minska i jämförelse med etikettvärdet.