Proteinomelett med spenat

Författare: Herbalife Nutrition
Recept för nyttig spenatomelett med extra protein
Antal portioner: 5
Förberedelser: 30 minuter
Ingredienser:
 • 20 g Herbalife Nutrition Personligt proteinpulver
 • 125 g fettfri grekisk yoghurt (använd inte vanlig yoghurt)
 • 4 äggvitor
 • 2 msk vatten
 • 30 g siktat mjöl
 • 55 g fryst spenat (tinad)
 • 2 msk vita chiafrön
 • 1 tsk salt
Gör så här:
 1. Häll yoghurt, äggvitor och vatten i en matberedare eller mixer. Tillsätt mjöl, Herbalife Nutrition Personligt proteinpulver, spenat, chiafrön och salt. Mixa ordentligt tills blandningen har samma konsistens som pannkakssmet.*
 2. Spraya en non-stick stekpanna med non-stick spray (eller gnid in med lite olja). Värm pannan på medelhög värme.
 3. När pannan är varm, häll i 3 msk smet och sprid den snabbt (och försiktigt) med baksidan av en metallsked till en 12–13 cm cirkel. Låt omeletten tillagas på ena sidan tills den är gyllenbrun. Vänd den försiktigt och fortsätt steka på andra sidan tills även den är gyllenbrun.
 4. När omeletten är färdigstekt, lägg omeletten på pappershanddukar eller ett galler och låt svalna. Upprepa processen med återstående smet och spraya pannan med non-stick spray innan du gör en ny omelett så att den inte fastnar.
Näringsämnen per portion:
Energi (kcal) Fett (g) Kolhydrater (g) Sockerarter (g) Fiber (g) Protein (g)
Per portion 86 2 7,7 1 1,7 9,8

* Chiafrön drar åt sig mycket vätska, speciellt om du låter smeten stå! Det bästa är att göra i ordning smeten precis innan du steker omeletten. Tjocknar smeten för mycket kan du tillsätta lite vatten. Ta en matsked i taget (var noga med att inte ta för mycket) för att behålla rätt konsistens.

** Våra produkter ger de angivna näringsmässiga fördelarna endast när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att när en produkt från Herbalife Nutrition används i ett recept som kräver uppvärmning kan en del vitaminnivåer i den färdiga produkten sjunka i jämförelse med värdena som anges på etiketten.