Fem sätt att införa ägg i din balanserade kost

Författare: Herbalife Nutrition
Äggrecept för en balanserad kost

När påsken är i antågande går tankarna automatiskt till ägg. De finns i alla former - från chokladägg till hönsägg. Gissa vilka vi rekommenderar?  

Problemet är att ägg har fått ett dåligt rykte. De har hög kolesterolhalt i jämförelse med andra livsmedel, så många känner sig osäkra på om de bör ingå i en balanserad kost.  

Vi vill genast lugna dig. Studier visar att den kolesteroltyp som finns i ägg inte har några negativa effekter på kolesterolnivåerna i blodet.  

Ägg är ett utmärkt inslag i en balanserad och hälsosam livsstil. De är en fantastisk proteinkälla. De är också fullpackade med vitaminer, mineraler, omättade fetter och näringsämnen. 

Så fram med äggkoppen! 

 

De bästa tipsen för att införa ägg i kosten: 

  1. Att steka ägg kan öka fettinnehållet med upp till 50 %. Kokta, pocherade ägg eller äggröra är bättre alternativ.
  2. Gör äggröran i en teflonpanna för att undvika extra fett. Använd lättmjölk eller ett mejerifritt alternativ istället för grädde.  
  3. Ett hårdkokt ägg på morgonen håller hungern i schack fram till lunchtid.  
  4. En äggviteomelett håller kaloriintaget nere, men du går miste om de värdefulla vitaminer och näringsämnen som finns i gulan.
  5. Har du tänkt på att du kan kombinera ägg med dina favoritgrönsaker? Frittata och ugnsbakade ägg är ett bra sätt att öka grönsaksintaget på ett gott och hälsosamt sätt.