Banankaka

Författare: Herbalife Nutrition
Vår mest mångsidiga produkt, Protein Bake Mix är en färdigblandningsprodukt som tillför protein, fibrer och mineraler till dina favoritrecept.
Antal portioner: 8
Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser:
  • 96 g (4 portioner) Herbalife Nutrition Protein Bake Mix
  • 104 g (4 portioner) Herbalife Nutrition F1 Banana Cream
  • 140 ml mellanmjölk
  • 100 g margarin med låg fetthalt
  • 1 banan (ca 95 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk kokossocker
Gör så här:

Utrustning

500 g limpform i silikon eller med non stick-beläggning

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 150 °C. Blanda Protein Bake Mix, F1 Banana cream, mjölk och margarin i en stor skål. Halvera bananen. Skär den ena halvan i tunna skivor och lägg undan. Mosa den andra halvan och lägg i skålen.
  2. Rör ned kokossocker och häll över smeten i formen. Släta ut toppen med en spatel och se till att smeten fyller formen. Lägg de sparade bananskivorna ovanpå kakan och grädda i 45-55 minuter tills ytan är gyllenbrun och mitten är genomgräddad. Testa genom att sticka in en tandpetare mitt i kakan. Den ska komma ut torr när kakan är klar. Servera!
Näringsämnen per portion:
Per portion

 

Energi (kcal) Fett (g) Kolhydrater (g) Fiber (g) Protein (g)

Per portion

183

8,2

15,2

3,2

11,5

Fett, varav mättat fett (g) : 2,3
Kolhydrater, varav sockerarter (g): 11,0
Salt (g) : 0,7

 

*Våra produkter ger endast de angivna näringsmässiga fördelarna när de tillreds i enlighet med instruktionerna på etiketten. Kom ihåg att om en Herbalife Nutrition-produkt används i ett recept där ingredienserna värm upp kan vissa vitaminhalter i den färdiga rätten minska i jämförelse med etikettvärdet.